Concept for Davines Group Village

,

CLIENT: Davines Group
WHEN: 2018
WHERE: Parma (IT)
COLLAB: a project by Matteo Thun and Luca Colombo (MTLC)

Davines Group Village is our headquarters just outside of Parma.
It demonstrates the company values: beauty, sustainability and well-being. Over an area of ​​77,000 square meters, the building complex covers about 11,000 square meters and includes spaces dedicated to offices, training, the Research and Development laboratory, production plant and warehouse. Melting traditional rural shapes and innovative volumes around a greenhouse. 

Developed starting with the concept of “home,” the structure of the Village reinterprets the archetypes of traditional Italian houses (traditional rural shapes) in a contemporary way, emphasizing the family roots.The beating heart of corporate life is a large glass structure located in the center of the complex: a luminous “greenhouse” distinguished by modern and light architecture. This is a co-working space, home to the company bistro and restaurant.

(more on www.matteothun.com/ )